Back
Foodiq keräsi 13 miljoonan euron rahoituksen – panostaa uusiin kasvipohjaisiin innovaatioihin sekä voimakkaaseen globaaliin kasvuun
Kasvipohjaisten tuotteiden tuotantoon ja tuotekehitykseen erikoistunut Foodiq on kerännyt rahoitusta 13 miljoonaa euroa. Foodiq kehittää parempaa tulevaisuuden ruokaa ja edistää paikallista ruoantuotantoa. Yhtiöllä on tällä hetkellä tehtaat Suomessa ja UK:ssa sekä elintarvikealan asiakkaita ympäri Eurooppaa. Kerättyä rahoitusta käytetään uusien tuoteinnovaatioiden kehittämiseen, toiminnan skaalaamiseen ja globaalin kasvun vauhdittamiseen.
Suomalainen Foodiq Oy on kerännyt 13 miljoonan euron rahoituksen. Rahoituskierros on käynnissä kesäkuun loppuun saakka ja sen pääsijoittajana toimii ruotsalainen elintarviketeknologiaan keskittyvä sijoitusyhtiö Nicoya. Nicoya sijoittaa kasvipainotteista ja terveellistä ruokavaliota edistäviin edelläkävijäyrityksiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Foodiq Oy:n lisäksi Nicoyan 14 tuotemerkin portfolioon kuuluu muun muassa NICK’s, El Taco Truck, Farmers & Chefs, Inika Superfoods, Splendid Spoon ja Oatlaws.

"Foodiq on todellinen edelläkävijä lisäaineettomien kasvipohjaisten tuotteiden tuotannossa, erikoistuen kasvipohjaisiin meijerituotteisiin, lihankorvike- sekä funktionaalisiin terveys- ja ravitsemustuotteisiin. Tämä uusi rahoituskierros mahdollistaa Foodiqin toiminnan vahvistamiseen Pohjoismaissa sekä perustan kiihtyvälle kansainväliselle kasvulle. Olemme erittäin iloisia voidessamme jatkaa tämän mahtavan tiimin ja tavoitteen tukemista." kertoo Nicoyan toimitusjohtaja Christopher Slim

Foodiq Oy uskoo ruoan paikalliseen tuotantoon – tavoitteena globaali kasvu


Foodiq Oy edistää ruoan lähituotantoa ja investoi uusiin tehtaisiin. Yhtiö ilmoitti kesäkuussa jatkaakseen toimintaa entisessä Gold&Green Foods Oy:n Järvenpään tehtaassa. Rahoituskierrokselta saatavia varoja käytetäänkin muun muassa Suomen liiketoiminnan keskittämiseen Järvenpäähän. Lisäksi Foodiq laajentaa toimintaansa uusiin kasvipohjaisiin tuoteryhmiin ja uusille markkinoille, investoi toiminnan ja tuotantokapasiteetin laajentamiseen ja vahvistaa organisaatiotaan palkkaamalla uusia osaajia myyntiin, tehtaisiin ja tuotekehitykseen.

”Me Foodiqilla uskomme paikallisen ruoan olevan paremmaksi sekä luonnolle että ihmisille. Siksi sijoitamme paikallisista raaka-aineista ammentavien tehtaiden rakentamiseen. Vastuullinen ruoantuotanto on itsestäänselvä osa toimintaamme: se näkyy siinä, miten valitsemme alihankkijamme ja raaka-aineiden tuottajamme sekä oman toimintamme hiilijalanjäljen minimoimisessa. Nyt otamme isomman vaihteen silmään, kasvaneen kapasiteetin avulla laajennamme toimintaamme yhä enemmän myös Suomen ulkopuolelle”, Foodiq Oy:n toimitusjohtaja Robert Savikko kertoo.

Foodiq Oy vauhdittaa siirtymistä kohti kasvipainotteista ruokavaliota ja kestävämpää ruoantuotantoa

Vuonna 2015 perustettu Foodiq Oy tarjoaa palveluna kasvipohjaisten tuotteiden tuotantoa ja tuotekehitystä niin yksityiselle että julkiselle sektorille. Se on ainut toimija, joka tarjoaa sekä tuotekehityspalveluja että suuren kapasiteetin tuotantopalveluita elintarviketoimialalle. Yhtiön kehittämät ainutlaatuiset tuotantoprosessit mahdollistavat hyvänmakuisten ja luonnollisten kasvipohjaisten tuotteiden tuottamisen ilman lisäaineita.

Tällä hetkellä yhtiön kasvipohjaisella meijerilinjalla sekä kuivatuotelinjalla pystytään tuottamaan monipuolisesti eri tuoteryhmien tuotteita kuten kaurapohjaisia juomia, ruoanlaitto-, välipala- sekä proteiinipitoisia tuotteita. Kehittämällä asiakkailleen innovatiivisia ja kaupallisia tuotteita Foodiq Oy pyrkii nopeuttamaan siirtymää kohti kasvipainoitteisempaa ruokavaliota ja ilmastoystävällistä ruokatuotantoa. Yhtiön visiona on, että tulevaisuudessa Foodiqin tehtaat ympäri maailman tuottavat paikallisesti ja kestävien tuotantotapojen mukaisesti kasvipohjaista ruokaa hyödyntäen läheltä saatavia raaka-aineita.

”Olemme aidosti ruoka-alaa muuttava palveluyritys. Autamme asiakasyrityksiämme siirtymään kestävämpään ja kuluttajien tarpeita vastaavaan kasvipohjaiseen tuotteistukseen”, Savikko toteaa.
Foodiq Oy:n maistiaisia ruoka-alan Free From messuilla kesäkuussa 2022
”Olemme aidosti ruoka-alaa muuttava palveluyritys. Autamme asiakasyrityksiämme siirtymään kestävämpään ja kuluttajien tarpeita vastaavaan kasvipohjaiseen tuotteistukseen"
Robert Savikko, CEO
Link copyed successfully